

Kiedy João Gonçalves Zargo przybył na wyspę Maderę, położoną w pięknej dolinie, pełnej drzew i obfitującą w koper włoski (po portugalsku: funcho) postanowił uhonorować tę aromatyczną roślinę i nazwać miasto Funchal. Ty też odwiedź wyspę Maderę i daj się porwać urokowi jej krajobrazów i wspaniałych wyrobów z kopru włoskiego! Ta herbata, to połączenie otulających aromatów roślin i kojącego smaku kopru włoskiego. Napar ten nie zawiera kofeiny, co czyni go idealnym napojem na zakończenie dnia. Herbata opakowana jest w przepiękną puszkę, zdobioną wzorem portugalskich płytek azulejos.
JAK ZAPARZAĆ: Czas: 5-10 min Ilość: 2 łyżki / 500 ml Temperatura: 100°C SKŁADNIKI: anyż, koper włoski, liście morwy, liście maliny, liście truskawki, owoce dzikiej róży, liście orzecha laskowego, kwiaty nagietka, kwiaty słonecznika Uma