

Pastéis de Nata to z całą pewnością najpopularniejszy portugalski deser. Jego historia związana jest z klasztorem Hieronimitów, gdzie portugalscy zakonnicy zaczęli wypiekać je po raz pierwszy. Następnie te przepyszne babeczki sprzedawano w pobliskiej cukierni Pastéis de Belém, prężnie działającej do dzisiaj. Obecnie spotkać je można w całej Portugalii i nie tylko. Zostały uznane również za jeden z siedmiu cudów portugalskiej gastronomii. Tym podanym na ciepło z cukrem pudrem i cynamonem babeczkom nie da się oprzeć! Herbata z aromatem Pastéis de Nata, jest doskonałym sposobem na rozpoczęcie każdego dnia. Stanowi idealne połączenie najlepszej jakości liści herbaty i aromatu przepysznych budyniowych babeczek.
JAK ZAPARZAĆ: Czas: 3-4 min Ilość: 2 łyżki / 500 ml Temperatura: 100°C SKŁADNIKI: czarna herbata, cukier, orzechy laskowe, kwiaty białych chabrów, aromaty