

Drzewa migdałowe automatycznie kojarzy się tylko i wyłącznie z regionem Algarve! Właśnie tam zostały zasadzone, prawdopodobnie przez Arabów w XII wieku. Do dzisiaj właśnie z migdałów powstaje wiele najbardziej charakterystycznych deserów regionalnych takich jak Dom Rodrigo czy Bolinhos de Amêndoa. Napar z dodatkiem słodkich migdałów jest idealny do picia zarówno na ciepło, jak i zimno. Stanowi idealne połączenie nut tropikalnych owoców z delikatnością migdałów. Zawiera niewielką ilość teiny, co czyni ją idealną do picia przez cały dzień.
JAK ZAPARZAĆ: Czas: 8-10 min Ilość: 2 łyżki / 500 ml Temperatura: 100°C SKŁADNIKI: siekane migdały, kawałki jabłka, kora cynamonu, kawałki ananasa (ananas, cukier, kwasek cytrynowy), kawałki papai (cukier, kwasek cytrynowy, chlorek wapnia), porzeczki, kawałki buraka, płatki kokosowe (kokos, cukier), popcorn, aromaty.